Om Pernilla

 

Yoga, ayurveda och mindfulness är idag för mig ett sätt att leva och relatera till mig själv och min omgivning, men så har det inte alltid varit.

 

omslag-yfd1För drygt femton år sedan levde jag ett hektiskt liv och höll på att bli utbränd, men ville inte erkänna det för mig själv.

Jag började yoga för att i första hand ta hand om min stela kropp, men märkte ganska snabbt att det gav andra positiva effekter som jag inte väntat mig. Jag blev lugnare, andningen fördjupades och jag kunde plötsligt utskilja vad som var viktigt för mig i livet och har sedan steg för steg gjort val därefter.

 

I dag vägleder jag människor som önskar förändring i sitt liv. Hur vi mår handlar egentligen inte om hur vi har det, utan hur vi tar det, det vill säga vilka förhållningssätt och val vi gör. Min drivkraft ligger i att medvetandegöra människors insikt om sin fulla potential och sedan se dem förvandla insikterna till handling. Eftersom vi består av en helhet, “body, mind och soul”, erbjuder jag kurser, workshops, individuella sessioner och resor inom yoga, ayurveda, mindfulness och coaching samt kombinationer däremellan som jag har valt att kalla för ”Medveten Livsstil”.

 

Mitt intresse för hälsa och yoga ledde mig även till att börja skriva samt starta upp och vara redaktör för tidningen "Yoga för dig" under några år men sedan 2014 driver jag yogastudion YogaDevi och Ashtangayoga Stockholm på Kungsholmen i Stockholm med min kollega AnneSophie Sjöblom där vi även håller våra yogalärarutbildningar i ashtanga och yinyoga med ayurveda som inriktning. Jag undervisar även på Axelsons yogalärarutbildning och massageutbildning samt är yogalärare för Vingresor och Grand Tours.

 

 

Utbildningar och erfarenhet

Jag är utbildad yogalärare, ayurvedisk hälsorådgivare, mindfulnessinstruktör, coach, massageterapeut och yogamassör. Mina huvudlärare under årens lopp har varit och är; Petri Räisänen, Gittan Hendele, Olle Bengtström, Maria Boox, Kia Naddermier, Sudhir Tiwari, Johan Ljungsberg och Dr. Vinay Vora.