Livsstilsdagarna

Medveten livsstil - på jobbet!

Livsstilsdagarna den 13 och 22 maj vänder sig till dig som är ansvarig för eller arbetar med frågor som rör hälsan i arbetslivet.

 

Syftet med Livsstilsdagarna är att du till självkostnadspris får möjlighet att prova på yoga och ta del av våra föreläsningar inom "Medveten livsstil" för att därefter ta beslut om det kan vara något för dig och ditt företag/organisation. Tanken är att inspirera till nytänkande kring hälsa med fokus på att varje individ har olika behov och förutsättningar. Personal som mår bra och trivs med sitt arbete är den viktigaste resursen i arbetslivet.

 

Du kan välja att gå ena eller båda dagarna med följande teman:

 

Onsdagen den 13 maj


SKAPA DIN EGNA PERSONLIGA HÄLSA

08.30- 09.00 – Intro med Pernilla Cristvall
09.00-10.15 – Föreläsning Medveten livsstil - att skapa sina egna personliga hälsa med ayurveda som grund
10.15-10.30 – Paus
10.30-11-45 – Ashtangayoga

 

Obs! Sista anmälningsdag 8 maj.
Begränsat antal platser.

 

Fredagen den 22 maj

MINSKA STRESSEN MED MINDFULNESS

08.30- 09.00 – Intro med Pernilla Cristvall
09.00-10.15 – Föreläsning Minska stressen med mindfulness
10.15-10.30 – Paus
10.30-11-45 – Yinyoga

 

Obs! Sista anmälningsdag 18 maj.
Begränsat antal platser.

 AYURVEDA – kunskapen om livet

Ayurveda betyder kunskapen om livet och är en mångtusenårig österländsk hälsolära. Syftet med Ayurveda är det läkande sambandet mellan kropp och själ samt att aktivera kroppens oändligt självläkande förmåga. Enligt ayurvedan finns det tre olika kroppstyper; Vata (rymd och luft), Pitta (eld och vatten), och Kapha (jord och vatten). Varje människa har en unik kombination av dessa kroppstyper där var och en har sina specifika särdrag, kvaliteter och kännetecken. Ju längre vi lever från vår ursprungliga kroppskonstitution, desto svagare blir vi och ju mer mottagliga blir vi för sjukdom och psykisk/fysisk ohälsa.


I de allra flesta fall handlar det om att ”reglera” sin livsstil som till exempel att ändra det vi äter och dricker, i kombination med en enkel andnings- och yogaövning. Genom att leva med naturen i stället för emot den, skapas ett flöde som gynnar både kropp och själ.


Ayurveda som friskvård är en god investering för företag, vilket leder till mindre sjukskrivningar och ett positivare företagsklimat.

 

MINDFULNESS – medveten närvaro

Mindfulness betyder medveten närvaro och är ett verktyg att använda för att stanna kvar i nuet, utan värderingar. Genom att öva sig på att vara i nuet, tränas förmågan att lyssna till var och ens sinnen och behov.

 

Ett av syftena med att träna medveten närvaro på jobbet är just att bryta negativa beteendemönster och se nya möjligheter. Vi tränar på att bli mer medvetna om var vi har vår uppmärksamhet och hur vi ökar vår förståelse för hur vi påverkas av våra tankar, förväntningar, känslor och beteenden.

Effekterna av mindfulness på jobbet visar sig tydligt i mötet med både kollegor och kunder då förmågan att kommunicera, samarbeta, hantera stress och konflikter och klara av förändringar utvecklas. Vi lär oss också att tänka till innan vi agerar vilket är värdefullt i de flesta situationer och inte minst på arbetsplatsen.

 

YOGA – föreningen mellan kropp och själ

Yoga brukar översättas länkning eller förening och har ett holistiskt synsätt som omfattar all våra energiområden i kroppen. Allt fler västerlänningar söker sig till yogan, inte bara som träningsform utan för att den ger något mer som är svårt att sätta ord på. Yoga är ett system där vi genom fysiska ställningar, andningsövningar, avslappning samt koncentrations- och meditationstekniker skapar balans mellan kropp och själ.

 
Yoga finns i många olika former men har samma källa och samma mål.  I Yinyogan ligger fokus på lugna medvetna rörelser där kroppen får stanna under en längre stund i varje position, samtidigt praktiseras medveten närvaro i andning och tanke. Yogaställningar är relativt enkla, och anpassas utifrån varje deltagares rörlighet, varierat i liggande eller sittande positioner. Ashtangayogan är en mer dynamisk form av yoga där övningarna stärker musklerna och gör dem smidiga och flexibla.


Vanliga effekter av yoga är ett ökat lugn och en känsla av balans, bättre sömn, starkare immunförsvar, förbättrad koncentrationsförmåga, minskad stelhet, ökad styrka, och inte sällan viktnedgång och minskad sjukfrånvaro.

 


 

PRIS:
1 dag: 950 kr exkl moms.
Båda dagarna: 1.500 kr exkl moms.

 

ANMÄLAN:
Maila anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Skriv ditt namn, företagsinfo och vilken dag du vill gå eller om du vill gå båda dagarna.

Obs! Endast 16 platser/dag.

 

DATUM och TID:

Onsdagen den 13 maj, kl 08.30-12.00 och/eller fredagen den 22 maj, kl 08.30-12.00.

 

PLATS:
Harmoni, Pontonjärgatan 36, Kungsholmen

 

Har du inte möjligt att delta på någon av dagarna får du gärna kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för ett personligt möte så kan vi därefter skräddarsy en lösning som passar er.