Mindfulness på företag

Mindfulness är en metod och ett förhållningssätt som får varje person att bli medveten om sig själv och öka sin produktivitet, kreativitet och arbetsglädje

 

Mindfulness betyder medveten närvaro och är ett verktyg att använda för att stanna kvar i nuet, utan värderingar. Genom att öva sig på att vara i nuet, tränas förmågan att lyssna till var och ens sinnen och behov.

 

Ett av syftena med att träna medveten närvaro på jobbet är just att bryta negativa beteendemönster och se nya möjligheter. Vi tränar på att bli mer medvetna om var vi har vår uppmärksamhet och hur vi ökar vår förståelse för hur vi påverkas av våra tankar, förväntningar, känslor och beteenden.

 

Effekterna av mindfulness på jobbet visar sig tydligt i mötet med både kollegor och kunder då förmågan att kommunicera, samarbeta, hantera stress och konflikter och klara av förändringar utvecklas. Vi lär oss också att tänka till innan vi agerar vilket är värdefullt i de flesta situationer och inte minst på arbetsplatsen.

 

Upplägg:
Upplägget skräddarsys för att passa varje företag, alltifrån den klassiska 8-veckors kursen direkt på arbetsplatsen till en 2 timmars workshop eller en hel- eller halvdagsworkshop i anslutning till en konferens.

 

AFH

 

Eftersom det är en kunskap som egentligen bara kan förstås genom upplevd erfarenhet brukar tonvikten ligga på praktiska övningar. Innehållet kan också innehålla ett pass med yinyoga, en lugn och meditativ yogaform som alla kan utföra och som både mjukar upp kroppen och lugnar sinnet.

 

Kontakta mig via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring på 0707-72 11 10 så bokar vi in ett möte och ser vad som passar er.