Yoga för mig

För mig är Yoga ett sätt att leva och förhålla mig till mig själv och min omvärld.

yogaformig

Jag har praktiserat yoga sedan 2002, upptäckte ashtanga vinyasa yoga 2006, blev "fast" och har fortsatt utöva det i min vardag sedan dess. I dag är även yinyoga som är en lugn meditativ yogaform och påverkar kroppens energikanaler en viktig del av min yogapraktik.

 

Precis som en spegel i livet, ger mitt yogautövande mig lycka, eurofori och ibland motgång. Det har jag möjlighet till att tydliggöra på mattan varje morgon. 

 

Yogan får mig att känna mer tacksamhet över det jag är och har för stunden då den fått mig till en mer betraktande roll över mig själv och mitt liv utan att värdera.

 

Det är väldigt sällan jag känner begär efter något efter ett yogapass. Det är mer en känsla av överflöd som jag gärna vill dela med mig av till andra. Därför har det nu mognat fram en längtan att lära ut till andra vad jag själv upplevt och utvecklat via yogan.

 

Mitt intresse för yoga ledde mig även till att börja skriva och i dag är jag redaktör för tidningen "Yoga för dig" www.yogafordig.nu samt driver yogastudion YogaDevi på Kungsholmen tillsammans med min kollega AnneSophie Sjöblom.